Вести

Ђурица Нађ: Морамо да надокнадимо бодове

Шест утакмица, три победе и три пораза, укратко то је биланс на конту Београда у Супер Б лиги. Тим из престонице је сигурно очекивао више, али су околности биле другачије па је морао да се задовољи са шест бодова.

Тренер Београда, Ђурица Нађ води жестоку битку са проблемима, повредама, распоредом, али не губи оптимизам.

- Тако је, како је, нема кукања, нама је циљ и даље да будемо међу три најбоље екипе и пробамо да изборимо пласман у Суперлигу. Горњи део табеле је наш циљ без обзира на све проблеме и пехове који су нас избацили из ритма – рекао је на старту тренер Београда.

Наредни меч играте са Прокупљем, екипом која је најозбиљнији кандидат за улазак у елиту?

- Желимо да победимо и вратимо се на прави колосек. Чекамо повређене и болесне играчице да се врате, па да им се супротставимо на прави начин. Они су фаворити, али ми ћемо скупо да продамо кожу у то нема сумње. Покушаћемо да победимо и да некако анулирамо један од пораза.

Имате доста проблема са повредама?

- Илић и Нађ су у опоравку, Јанковић има проблем са зглобом, али константно смо у проблему. Седамдесет одсто екипе је од почетка сезоне имали гнојну агину, било болесно, или у опоравку.

Београд је познат као фабрика за прављење играчица?

- Имамо најмлађу екипу у лиги, све девојке су 2008. или 2009. годиште. Имали смо пех да нас напусти осам играчица, младих репрезентативку, али ми смо поново створили нову децу и они су сад окосница тима. Нисмо клуб који доводи играчице са стране, ослањамо се на сопствени кадар и прављење играчица.

На крају је Нађ додао:

- Ми смо једини клуб који нема буџет. Финансирамо се уз помоћ две породице и оног што нам је држава дала прошле године – закључио је Ђурица Нађ.

 

Преузето од Спортског журнала