Вести

Дејан Ћубић: Чека нас тежак период

Прибој, некада синоним за добар рукомет, извор талената и фабрику играча, ове сезоне ће војевати битке у Супер Б лиги са циљем да на крају сезоне остане у истом рангу.

Тренер Дејан Ћубић одлично ради, труди се, бори са момцима, како би што боље и спремније одиграли ову сезону.

-Тешко је, боримо се колико можемо. Припреме смо почели још средином августа, темпирали форму за почетак и сад је на нама само да играмо. Имали смо промена током лета, отишла су три играча, а дошла нова три, па смо и уигравали тим – рекао је Ћубић.

У првом колу сте поражени од Топличанина?

-Изгубили смо на домаћем терену, мада су они једни од главних конкурената за пласман у Суперлигу. Платили смо данак неискуству, грешкама и незрелости. Међутим, то је био први меч, идемо даље, окрећемо се наредним ривалима.

У следећем колу стиже Хајдук Вељко?

-Веома добра екипа, увек у средини и сада пуца на висок пласман. Имају неколико искусних играча, добрих, али на нама је да се боримо у том мечу и покажемо право лице. Имаћемо предност домаћег терена и надам се да ћемо га искористити.

Ко су фаворити за пласман у виши ранг?

-Поред поменутог Топличанина, то би били сјајни Шамот, који можда има и најбољу екипу. Затим ту су још Гоч, Лозница, Металац, Рудар, Смедерево... Ове године је група Исток-Запад јако тешка, очекујем неизвесну трку, јер мислим да је тренутно најквалитетније такмичење. Ако судимо по клубовима, играчима и тренерима, онда је ово најјаче такмичење.

Шта је циљ вашег тима?

-Опстанак и ако је икако могуће да завршимо такмичење у средини табеле. Мислим да би то био влеики успех за нас, поготов у конкуренцији оваквих екипа. Надам се најбољем и верујем да ћемо на крају успети.

На крају је Ћубић истакао:

-Волео бих да Прибој остане у лиги, јер је помало невероватно али ми смо једини тим из овог дела Србије који игра Супер Б лигу. Са југо-западне стране нема ни једне екипе, а било их је толико. Рецимо Пријепоље, одакле сам, имао је некада сјајан рукомет, али већ годинама, као и сви у околини стагнира. Први рукометни центар је Краљево, а удаљен је двеста километара, тако да би права ствар била да Прибој не изгуби своје место – рекао је Ћубић.

 

Преузето од Спортског журнала