Вести

IN MEMORIAM - Mирољуб Мишко Станић (1962-2023)

Оснивач Рукометног клуба Мачва и један од оснивача Заједнице клубова Супер Б рукометне лиге преминуо је изненада у 61. години живота.

Основао је ОРК "Мачва" у Богатићу 2011. године и популарне "Лисице", које је након свега две године "увео" у Другу рукометну лигу Србије - Центар. Преко преко Прве лиге у којој се клуб такмичио само две сезоне, 2017. године остварен је највећи успех у краткој историји од шест година постојања - пласман у Супер Б лигу - Север Центар где је опстао четири године.

Својом огромном енергијом и пожртвованим радом Станић је, као директор клуба највише допринео не само да се мала средина попут Богатића вине у високо суперлигашко рукометно друштво, већ и да овај спорт стекне велики број присталица међу децом и младима и постане најпопуларији спорт у овом крају. Данас се ОРК "Мачва" такмичи у Првој рукометној лиги Запад.

Станић је био један од иницијатора оснивања Спортског савеза општине Богатић, где је обављао и функцију директора.

Остварио се и на професионалном плану и као начелник Штаба за ванредне ситуације својим ангажовањем годинама је доприносио заштити Мачве од поплава, учествујућу и планирању и решавању ванредних ситуација у Богатићу и Шапцу.

Сахрана нашег пријатеља Мирољуба Станића ће бити у четвртак 07.септембра 2023. године у 14 часова на Новом гробљу у Шапцу.