Вести

Црвенка продужила серију, Спартак у финалу

Рукометаши Спартака су у Суботици направили велики подвиг и осигурали финале Супер Б лиге „Север - Центар“. Рукометаши Славише Лаковића су поново поразили Смедерево али овога пута без пенал серије резултатом 28:27 (14:16). Од самог почетка су Смедеревци имали предност (2:5) а домаћин никако није могао да се врати у утакмицу. Паметно су гости одржавали предност од 2-3 гола разлике да би на одмор отишли са 14:16. У другом полувремену на терен истрчава тотално друга екипа Спартака која игра много боље. У 36. минуту је већ 17:17 а затим први пут на утакмици Суботичани воде 19:18. Од тог тренутка се игра гол за гол а затим поново Смедерево долази до +2 (21:23). Одржавали су пулени Ненада Мартића ту предност све до 56. минута када поново Спартак појачава ритам и преокреће резултат у своју корист. Било је прво 27:26 а затим и 28:26. Последњи гол је постигао играч Смедерева Пешић и само ублажио пораз своје екипе 28:27. Код гостију је Срђан Јевђеновић био прецизан 8 пута док је Спартак у велико финале увео Станислав Момић који је постигао 7 голова. 
Милош Војводић из екипе Спартака је за Рукометни Журнал по завршетку изјавио:
•    Веома захтевна утакмица. Гости су одиграли добар меч и имали предност до самог краја. Успели смо да преокренемо и победимо. Честитао бих својим саиграчима и стручном штабу на пласману у финале плеј-офа. Ништа још није готово, идемо ка зацртаном циљу!
Црвеначке “Веверице” су на свом терену поразиле екипу Уба резултатом 33:29 (13:15) и тако заказале мајсторицу која ће бити одиграна на Убу. Зоран Ловре је добро спремио своју екипу а о победнику су овде одлучивале само нијансе. Рукометаши Уба су одлично стартовали и повели са 1:3. У 12. минуту је било 4:6 а затим у 14. минуту виђамо тек друго изједначење (6:6). У 20. минуту “Веверице” појачавају ритам и воде 10:8 али ту није био крај. У 22. минуту су гости појачали ритам и са 11:11 отишли на 11:15. Успели су домаћи да се врате и на одмор оду са -2. У другом полувремену је Уб стално био у вођству а у једном тренутку је било и 21:25 (45. минут). У том тренутку Ловре мења тактику и његови играчи серијом голова долазе до 25:25. На кратко је Уб поново повео а затим од 55. минута све иде на руку Цврвенчана који полако али сигурно долазе до победе (33:29) и заказују још једну утакмицу. Код гостију је Душан Пановски постигао 7 голова док је домаћина до врло битне победе водио Никола Егић са 9. Играч утакмице је био Бојан Машић који је био прецизан 8 пута. 
Мирко Подунавац који је постигао 5 голова је за Рукометни Журнал рекао:
•    Мислим да је утакмица била права мушка са много контакта мислим да је пресудила наша одбрана последњих 15 минута и наша црвеначка публика која нам је давала ветар у леђа од 1. до 60. минута. Свака част противничкој екипи на фер и коректној игри и борби до последњег минута. Радујемо се утакмици на Убу и једној доброј утакмици па нека бољи победи.