Вести

РК ТОПЛИЧАНИН шампион СБРЛ Исток - Запад - сезона за памћење

Рукометни клуб Tопличанин шампион је Супер Б рукометне лиге Исток -Запад, и од наредне сезоне имаће прилику да се такмичи у Аркус лиги, где ће снаге одмеравати са екипама које су годинама уназад у врху српског рукомета попут Војводине, Металопластике, Партизана, Радничког, Динама и многих других.

Екипа из Прокупља је играла константно током целе сезоне, темпирали су форму и подизали ритам игре из кола у коло и нису дозволили ни најмањи кикс, јер их је све време у стопу пратила екипа РК Врање 1957, која је такође имала за циљ пласман у највиши ранг. То су две екипе које су још на самом почетку истакле кандидатуру за највише циљеве и тако је било до самог краја.

Екипа Топличанина је у претпоследњем колу јесењег дела гостовала екипи Врања и том приликом је остварила победу резултатом 29:26, што им је у многоме олакшало посао у другом делу сезоне. Врање 1957 је такође бележило добру игру и резултате, али се пораз на домаћем терену испоставио као пресудан. Топличанин је у 21.колу поново славио против Врања на свом терену пред пуним трибинама резултатом 22:19, и под вођством тренера Миљана Манић без пораза успео да оконча ову сезону и оствари историјски успех клуба.

У последњем колу РК Топличанин је требало да гостује екипи Прибоја, али је у међусобном договору оба клуба, а уз сагласност руководства лиге утакмица одиграна у Прокупљу, како би на домаћем терену пред својом публиком уприличили свечану церемонију доделе медаља и пехара.

Након одиравања утакмице са Прибојем, која је завршена резултатом 35:29 за Топличанин уручене су медаље и пехар намењен шампиону. Пехар им је овом приликом уручио директор Супер  Б рукометне лиге Иван Миливојевић, и пожелео им је пуно среће и добрих резултата у наредној  сезони.