Вести

РК БЕОГРАД шампион СБРЛЖ, од наредне сезоне у Супер лиги

Рукометни клуб Београд је сезону 2020/21 крунисао пехаром намењеном шампиону Супер Б рукометне лиге, и тиме остварио циљ зацртан на почетку сезоне, а то је пласман у Супер лигу, где ће убудуће моћи да одмерава снаге са најбољим екипама у Србији. У Београду ће поново након дужег времена заиграти екипе попут Јагодине, Радничког, Наисе, Бекамента ББ, Медицинара, Железничара и многих других. 

Поред РК Београда, пласман у виши ранг изборила је и екипа ЖРК Црвена Звезда, која је такође бележила добре резултате ове сезоне. Након одигравања свих утакмица 22.кола, ове екипе су имале исти број бодова, али је екипа РК Београд била боља у међусобним сусретима.

Била је ово изузетно тешка сезона за све, јер је пандемија изазвана вирусом Ковид-19 условила померање календара такмичења, одлагање многих утакмица, реметила је форму играчица, што је изазвало доста повреда, и оно што је најжалије, онемогућила је присуство публике у дворанама, али смо и упркос томе успели да сезону приведемо крају.

Пехар и медаље намењени прваку лиге у име руководства Заједнице клубова СБРЛ уручила је председница Управног одбора Ана Живановић.

Она им се овом приликом захвалила на изузетној сарадњи, и пожелела им пуно среће и добрих резултата у наредној сезони.