Вести

ОРК Београд и Раднички понос Београда

 

Иако је про­шло не­ко­ли­ко да­на од ве­ли­ког град­ског дер­би­ја, ру­ко­мет­на чар­ши­ја не пре­ста­је да при­ча о су­да­ру ОРК Бе­о­гра­да и Рад­нич­ког.

Утак­ми­ца Су­пер Б ли­ге иза­зва­ла је ве­ли­ку па­жњу јав­но­сти и под­се­ти­ла на слав­не да­не два бе­о­град­ска клу­ба, Ба­њи­ца је би­ла као не­ка­да – пра­ви пра­зник ру­ко­ме­та.

По­сле ве­ли­ке бор­бе по­бед­ник је био Рад­нич­ки (30:32), ко­ји је утак­ми­цу пре­ло­мио у фи­ни­шу, а тре­нер Кр­ста­ши­ца, Иван Ми­ја­то­вић је ре­као:

– Би­ло је ужи­ва­ње игра­ти у јед­ној она­квој ру­ко­мет­ној пред­ста­ви. Сна­ге су од­ме­ри­ла два нај­слав­ни­ја бе­о­град­ска клу­ба и ти­мо­ви са бо­га­том тра­ди­ци­јом, а ат­мос­фе­ра на Ба­њи­ци је би­ла од­лич­на, та­ко да ми­слим да има­мо чи­ме да се по­но­си­мо. Бе­о­град за­слу­жу­је да има ова­кве утак­ми­це.

Меч сте ре­ши­ли тек у фи­ни­шу?

– Утак­ми­ца ни­је би­ла то­ли­ко ле­па так­тич­ки, али је би­ла бор­бе­на, пра­ва так­ми­чар­ска до по­след­њег ми­ну­та. Не би би­ло не­по­ште­но ни да је ОРК Бе­о­град по­бе­дио, али ми смо овај меч ре­ши­ли на ис­ку­ство, де­вој­ке су би­ле сми­ре­не, игра­ле на­шу игру, та­ко да је на кра­ју све би­ло у ре­ду. Одав­но ни­сам био на та­ко до­број утак­ми­ци.

Шта је циљ Рад­нич­ког ове се­зо­не?

– Ни­је нам при­о­ри­тет пла­сман у Су­пер­ли­гу, али ако се не­ка мо­гућ­ност отво­ри, по­ку­ша­ће­мо да је ис­ко­ри­сти­мо. Игра­ће­мо до кра­ја мак­си­мал­но, па ће­мо ви­де­ти ка­ко ће се све раз­ви­ја­ти.

Стра­тег Ро­ман­ти­чар­ки, Ми­лан Ан­ђел­ко­вић има сјај­ну еки­пу, чак пет ка­дет­ских ре­пре­зен­та­тив­ки Ср­би­је, али то ни­је би­ло до­вољ­но да се са­вла­да ис­ку­сни­ји ри­вал.

– Имам ве­о­ма млад тим, бо­ри­ле су се до са­мог кра­ја, али по­след­ња три ми­ну­та је до­шло до па­да кон­цен­тра­ци­је и ни­су мо­гле мир­но утак­ми­цу да при­ве­ду кра­ју. Рад­нич­ки је до­био меч за­хва­љу­ју­ћи ис­ку­сни­јим игра­чи­ца­ма. По­но­сни смо на рад ко­ји има­мо у свим мла­ђим ка­те­го­ри­ја­ма и то је сна­га на­шег ти­ма.

Ан­ђел­ко­вић је до­дао:

– Сре­ћан сам  што је утак­ми­ца Су­пер Б ли­ге иза­зва­ла то­ли­ко ин­те­ре­со­ва­ње, што је на Ба­њи­ци би­ло хи­ља­ду љу­ди ко­ји су ужи­ва­ли. Све је про­те­кло ка­ко тре­ба и на­дам се да ће ОРК Бе­о­град ус­пе­ти да из­бо­ри оп­ста­нак у ли­ги. 

 

Преузето од Спортског журнала