Вести

МАРКО КРСТИЋ: Можемо да направимо изненађење

Динамо се грчевито борио за опстанак у Супер Б лиги, а у последње време је успео да забележи позитивне резултате и освоји 14 бодова, па се тренутно налази на деветом месту на табели.

Бег из опасне зоне је тренутно обезбеђен, али Панчевкама предстоји жестока борба до самог краја.

Тренер Марко Крстић је свестан колико га тежак посао чека.

- Тачно тако, а немамо ни лак распоред до краја, али ћемо се трудити да направимо серију добрих резултата како бисмо остварили циљ и сачували статус у Супер Б лиги – рекао је Крстић.

Имате једну од најмлађих екипа?

–Одлучили смо да подмладимо тим и да ове сезоне играчки кадар буде из Београда и Панчева. Акценат је на раду са младим играчицама и зато ова сезона јесте мало тежа. Пре две године смо направили историјски успех уласком у елитни ранг, али нисмо успели да изборимо опстанак.

Ове године имати исти циљ, али у Супер Б лиги?

– И верујем да ћемо успети да остваримо зацртани циљ. Тешка је сезона, играли смо променљиво, ни распоред нам није ишао на руку, али смо показали у појединим утакмицама да смо кадри. Борићемо се до краја и дати све од себе да опстанемо у лиги.

Чини се да лига никад није била уједначенија?

- Мислим да је веома добра и квалитетна, није ни мало лако играти сваки меч на максималном нивоу. Само се Бор издвојио што се тиче квалитета, оне су сигурне путнице у Суперлигу, док ће се остатак борити за другу позицију и бараж. Неизвесна ће бити и борба за опстанак.  

Данас дочекујете Руму, другопласирану екипу на табели?

–Чека нас тежак меч, противник је фаворит, одлично се познајемо, али мислим да можемо да их изненадимо. Далеко боље играмо на домаћем терену и надам се да можемо да упишемо два бода. Доста би нам значила за наставак такмичења – закључио је Марко Крстић.

 

Преузето од Спортског журнала