Вести

Владимир Цвијан: Стабилност пре свега

После кратке епизоде у елитном рангу, Кикинђани су се вратили у Супер Б лигу, а циљ ове године је да клуб буде у средини табеле како би догодине направио добар темељ за повратак у највиши ранг.

Тренер Кикинђана, Владимир Цвијан задовољан је урађеним у припремном периоду и истиче да је његов тим спреман за први меч против Спартака.

Одмах на старту дерби. Очекујем да ће утакмица бити изједначена до самог краја и да че се победник решити због једне лопте или грешке. Неће бити ни мало лако, тренер Славиша Лаковић је провео неко време у Кикинди и зна добро како ствари функционишу. Међутим, надам се да ће да ће отварање првенства бити успешно. Најважније је да имамо добар приступ, мотивисан и борбен. Да пруже добру партију је ми увек идемо на победу.

Имали сте промене у играчком кадру?

У доброј мери је подмлађена екипа. Имамо неколико старијих играча, али могу рећи да смо се прилагодили овом рангу такмичења. Желимо да направимо подмладак, да екипа расте из тренинга у тренинг и да у једном тренутку, кад буде најпотребније покаже пун потенцијал.

Циљ је повратак у Суперлигу, али не ове сезоне?

То нам је крајњи циљ, али ако се укаже прилика и ове године зашто да не. Незахвално је сад давати било какве процене јер првенство није ни почело. Играли смо неке пријатељске утакмице, али то није довољно да би се стекла нека реална слика.

Цвијан је додао:

Задовољан сам како су момци одрадили припреме, мотивисани су да тренирају, из дана у дан су све бољи и верујем у њихову младост. Имамо дечака од петнаест година у тиму који је сјајан и увек се преиспитујем колико треба да га оптеретим и шта од њега да захтевам. Али одличан је, бори се са искусним зналцима попут Трнинића, Лисице, Врговића – рекао је Цвијан.

 

Преузето од Спортског журнала