Вести

СРБИЈА против ШВЕДСКЕ наставља борбу у квалификацијама за ЕП 2022

Женска рукометна репрезентација Србије вечерас од 18 часова у Зрењанину дочекује селекцију Шведске, у оквиру трећег кола квалификација за ЕХФ ЕУРО2022. Већ за два дана (5. март, 17:00), против истог ривала, Србија ће одиграти нови дуел у Истаду. 

Европско првенство за рукометашице на програму је од четвртог до 22. новембра текуће године, а одржаће се у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори. Поред већ четири позната учесника ЕХФ ЕУРО 2022 - домаћина Словеније, Северне Македоније, Црне Горе, као и актуелног шампиона Европе, Норвешке, за преосталих 12 места на такмичењу кроз квалификације се боре 24 екипе. По две најбоље пласиране селекције из шест квалификационих група обезбедиће учешће на континенталном шампионату.

Србија је у првом колу квалификација надиграла Турску (36:27), а потом је претрпела пораз од Исланда (23:21). Наша селекција тренутно је друга на табели, уз два освојена бода колико има и трећепласирани Исланд (Србија има одигран меч мање). Лидер је управо селекција Шведске, наш вечерашњи противник, која је у досадашњем току квалификација оба пута славила.  На последњем месту је Турска, без освојеног бода.