Вести

Најава 15.кола СБРЛ Исток - Запад - Горан Веселиновић - тренер РК "Металац"

Пре него што прокоментаришем 15 коло наше лиге,  морам да истакнем да је РК „Метелац „ из Краљева ове такмичарске сезоне право изненађење. У наставку првенства одиграли смо као по плану и освојили бодове. Пад игре на домаћем терену против Топличанина је једно лоше искуство које у наставку сезоне не би требало да се понови.

Такође, велика ствар за рукомет у Краљеву је сарадња РК „Слоге“ и РК „Металац“ која показује на који начин размишљају управе оба клуба. Мислим да је ово велика ствар за развој рукомета у Рашком округу и граду Краљеву као будућем рукометном центру.

А сада бих се осврнуо на парове 15.кола :

Прибој – Мокра Гора

Екипа Прибоја је у последњим колима показала добре иге. Мислим да је Мокра Гора један од фаворита за улазак у елитни систем такмичења РСС, па је самим тим и апсолутни фаворит у овом мечу.

Хајдук Вељко – Топличанин

 Други фаворит за улазак у елитни систем такмичења не би требало да себи на домаћем терену против врло незгодне екипе Топличанина направи кикс. Фаворит екипа из Неготина.

Куршумлија – Бела Паланка

Како је екипа Беле Паланке у пролећном делу сезоне изузетно ослабљена и подмлађена, у серији је лоших резултата, апсолутну предност дајем екипи Куршумлије.

Врање – Житорађа

 И овде је јасна ситуација. Екипа из Врања је фаворит на овој утакмици.

Јагодина – Златар

Врло незгодна утакмица за било какву прогнозу. Златар, искусан, пуно квалитетних, доказаних играча, победио у дербију првенства фаворита Мокру Гору. Долази на мегдан Јагодини која на један посебан начин, са пуно тактичких елемената може да изненади на овом сусрету.

Металац – Јастребац

Утакмица која у најави даје за право да ће се до последњег секунда утамице обе екипе борити за оба бода. Мора да се поштује игра на страни екипе Јастребца,  ја морам да кажем, да ми на домаћем терену немамо право на кикс.