Вести

Радан Ровчанин: Лидеру се не прети

Топличанин има једну од најмлађих екипа у Супер Б лиги, а сјајни тренер Радан Ровчанин од по­чет­ка се­зо­не ра­ди на уигра­ва­њу и ства­ра­њу игра­чи­ца за ве­ћа де­ла.

Овај тим тре­нут­но за­у­зи­ма че­твр­то ме­сто на та­бе­ли са се­дам­на­ест бо­до­ва, ме­ђу­тим же­ља То­пли­ча­ни­на је да у дру­гом де­лу пр­вен­ства на­пра­ви ко­рак на­пред.

– Не ју­ри­мо пла­сман у Су­пер­ли­гу, али уко­ли­ко нам се ука­же при­ли­ка да обез­бе­ди­мо од­ла­зак у ви­ши ранг, не­ће­мо је про­пу­сти­ти. Спрем­ни смо за ели­ту, же­ли­мо то иако има­мо ве­о­ма млад тим – ре­као је Ров­ча­нин.

Шта је при­о­ри­тет ти­ма?

– Же­ли­мо нај­пре да ви­ди­мо где смо и шта смо, јер је про­сек го­ди­на ше­сна­ест. Ак­це­нат је на ра­ду са мла­дим игра­чи­ца­ма и ства­ра­ње ти­ма за на­ред­ни пе­ри­од. Же­ли­мо да има­мо све де­вој­ке из на­шег гра­да, да фор­ми­ра­мо до­бар тим, а као бу­де­мо мо­гли од­мах у ели­ту, од­лич­но.

Да ли сте за­до­вољ­ни по­зи­ци­јом на та­бе­ли?

– Ми­слим да је мо­гло бо­ље, али не мо­гу да бу­дем не­за­до­во­љан ако се зна да је тим са­чи­њен од мла­дих де­во­ја­ка.

Кон­ку­рен­ци­ја за ви­ши пла­сман ће би­ти же­сто­ка?

– Би­ће за­ни­мљи­ва бор­ба, ка­ко у вр­ху, та­ко и у за­че­љу. За пр­ва ме­ста ће би­ти же­сто­ка кон­ку­рен­ци­ја, али ми­слим да ни­шта ма­ње уз­бу­ђе­ња не­ће до­не­ти и бор­ба за оп­ста­нак. Бор је без прем­ца фа­во­рит број је­дан, а за дру­гу по­зи­ци­ју ће­мо ви­де­ти, на­дам се да мо­же­мо и ми да бу­де­мо.

Баш да­нас сти­же Бор?

– Има­ли смо ма­ло пер­со­нал­них про­бле­ма, рас­по­ред нам ни­је ишао на ру­ку, али не же­лим да имам али­би. Сти­же нам ли­дер и нај­бо­љи тим ли­ге и ми­слим да ће то би­ти нај­бо­љи по­ка­за­тељ да ви­ди­мо где смо и шта смо. Ми­слим и да тај меч мо­же да нам од­ре­ди пут – ре­као је Ра­дан Ров­ча­нин.

Преузето од Спортског журнала