Вести

Владимир Цвијан: Тешка борба у наставку

Ки­кин­да је на сја­јан на­чин за­вр­ши­ла пр­ви део се­зо­не у Су­пер Б ли­ги, без по­ра­за и са са­мо два ре­ми­ја пр­ва је про­шла кроз циљ.

Има до­ста раз­ло­га за за­до­вољ­ство тре­нер Вла­ди­мир Цви­јан, чи­ји пу­ле­ни су то­ком чи­та­ве је­се­ни игра­ли од­лич­но, бор­бе­но и без за­др­шке.

Да ли сте оче­ки­ва­ли ова­кав ис­ход на по­лу­се­зо­ни?

– Искре­но, ка­ко смо ле­тос кре­ну­ли, овај ре­зул­тат је ми­мо свих оче­ки­ва­ња. Ни­смо на по­чет­ку зна­ли ни ја­чи­ну ли­ге, али ни соп­стве­не мо­гућ­но­сти, па смо се до­го­во­ри­ли да ам­би­ци­је бу­ду та­кве да иде­мо од утак­ми­це до утак­ми­це. У пр­вом де­лу нам је све што смо же­ле­ли по­шло за ру­ком, има­мо са­мо два ре­ми­ја, та­ко да мо­гу да бу­дем за­до­во­љан.

Да ли је мо­гу­ће по­но­ви­ти исте пар­ти­је и у на­став­ку?

– Би­ће ја­ко те­шко, ово што смо оства­ри­ли у пр­вом де­лу не мо­ра ни­шта да зна­чи. По­сле дру­гог де­ла, има­мо и онај фи­нал­ни тре­ћи, плеј-оф, а ту јед­на утак­ми­ца мо­же да од­лу­чи мно­го то­га. Има шест, се­дам еки­па где сва­ко мо­же сва­ког да до­би­је.

Циљ је пла­сман у ви­ши ранг?

– Бит­но је да бу­де­мо ме­ђу че­ти­ри нај­бо­ље еки­пе. Иде­ја је да бу­де­мо ста­бил­ни, али ако се ука­же при­ли­ка да се пла­си­ра­мо у Су­пер­ли­гу, ми ће­мо је ис­ко­ри­сти­ти. Ки­кин­да при­па­да елит­ном ран­гу

Оче­ку­је се за­ни­мљи­ва тр­ка?

– Ми­слим да до кра­ја не­ће би­ти ни­шта по­зна­то, ту су Ко­лу­ба­ра, Ин­ђи­ја, Цр­вен­ка, Спар­так, а ка­ко ства­ри сто­је и Вр­бас мо­же да се укљу­чи у тр­ку.

Ма­ло је не­до­ста­ја­ло да тре­ћи пут за­ре­дом осво­ји­те Куп Вој­во­ди­не?

– И ве­о­ма ми је жао што у то­ме ни­смо ус­пе­ли. У фи­на­лу смо из­гу­би­ли од Ју­го­ви­ћа и тај меч је био наш нај­сла­би­ји ове се­зо­не.

Ка­ква је си­ту­а­ци­ја са играч­ким ка­дром?

– На­сто­ја­ће­мо да по­пу­ни­мо по­зи­ци­је на ко­ји­ма је то нео­п­ход­но. Мо­жда би­смо мо­ра­ли да ан­га­жу­је­мо игра­че на бе­ков­ским по­зи­ци­ја­ма, јер они пра­ве раз­ли­ку. Тре­ба­ло би да раз­ми­шља­мо ду­го­роч­но и до­ве­де­мо игра­ча ко­ји би мо­гао да има бит­ну уло­гу и у слу­ча­ју пла­сма­на у Су­пер­ли­гу – ре­као је Вла­ди­мир Цви­јан.

 

Преузето од Спортског журнала