Вести

Никола Марковић: Неизвесно до краја

Не­из­ве­сно до кра­ја

Ово­го­ди­шње так­ми­че­ње у Су­пер Б ли­ги Ис­ток-За­пад је мо­жда и нај­не­и­зве­сни­је и нај­у­збу­дљи­ви­је, мо­жда и ви­ше од елит­ног ран­га.

До са­мог кра­ја ће се во­ди­ти же­сто­ка бор­ба, ве­ли­ки број ти­мо­ва же­ли пла­сман у ви­ши ранг, а су­де­ћи по пр­вим утак­ми­ца­ма, тр­ка ће би­ти не­из­ве­сна.

Ме­та­лац је јед­на од еки­па ко­ја ци­ља нај­ви­ши пла­сман, тре­нут­но је на тре­ћем ме­сту на та­бе­ли са три по­бе­де и по­ра­зом, а тре­нер Кра­љев­ча­на, Ни­ко­ла Мар­ко­вић је ис­та­као:

- Наш циљ ове се­зо­не је пла­сман у плеј-оф. Ме­ђу­тим ту ам­би­ци­ју има још се­дам клу­бо­ва, се­зо­на је ду­га, има до­ста да се игра и ми­слим да се до са­мог кра­ја ни­шта не­ће зна­ти. Већ сад се по бо­дов­ном сал­ду ви­ди ко­ји ти­мо­ви ће се бо­ри­ти за гор­њи дом.

Ма­ло је не­до­ста­ја­ло да по­бе­ди­те јед­ног од кан­ди­да­та, Сме­де­ре­во?

- Мо­гли смо да из­ву­че­мо по­вољ­ни­ји ре­зул­тат, али јед­но­став­но нас ни­је ишло. Та­кав меч нас че­ка и у не­де­љу про­тив Ша­мо­та.

Сви Аран­ђе­лов­ча­не ви­де у елит­ном ран­гу?

- Реч је о сјај­ној еки­пи, ис­ку­сној, ко­ја мо­же да игра са сви­ма. Од­и­гра­ли смо са њи­ма две тре­нинг утак­ми­це и мо­гу ре­ћи да су за ни­јан­су бо­љи од нас. Те­шко је до­де­ли­ти уло­гу фа­во­ри­та не­ком ти­му, ис­ку­ство је на њи­хо­вој стра­ни, а до­ма­ћи те­рен на на­шој. Ми има­мо до­бру и мла­ду, по­лет­ну еки­пу, са не­ко­ли­ко ис­ку­сни­јих мо­ма­ка. На го­лу је сјај­ни Зла­та­но­вић, али би нам до­бро до­шао је­дан та­кав играч и у по­љу.

Ко су фа­во­ри­ти за Су­пер­ли­гу?

- Ми­слим да су то Ша­мот и Гоч, ко­ји про­шле се­зо­не не­срећ­но ни­је обез­бе­дио пла­сман. Ту бих свр­стао и Ко­сто­лац, а он­да до­ла­зи­мо ми, Не­го­тин, Ло­зни­ца. Ми­слим да до са­мог кра­ја не­ће ни­шта би­ти по­зна­то, сад до­ла­зе утак­ми­це за рас­плет и ка­ко до­че­ка­мо 2. де­цем­бар и крај пр­вог де­ла, та­ко ће нам би­ти ка­сни­је – ре­као је Ни­ко­ла Мар­ко­вић.

 

Преузето од Спортског журнала