Вести

Драган Ајдачић: Спремни за нешто ново

После више од петнаест година Рудар је напустио друштво најбољих и преселио се у нижи ранг, па ће ове сезоне војевати битке у Супер Б лиги, која стартује данас.

Костолчани ће у првом колу одмерити снаге са Власотинцем, а о плановима и амбицијама ове сезоне говори дугогодишњи тренер Рудара, Драган Ајдачић.

Доста тога се променило, играмо у нижем рангу, отишло је шест играча, довели смо пет и још смо на неки начин у фази прављења екипе. Морамо да попунимо још нека места, што би нам дало реалне шансе за пласман. Имали смо и током припрема проблеме са играчким кадром, болестима, повредама, мало каснимо, али екипа је прилично спремна.

Какве су ваше амбиције?

У овом тренутку је жеља да будемо у горњем дому на табели, да пробамо можда једно од прва четири места. Уколико доведемо играче које желимо и планирамо, онда дефинитивно пуцамо на највиши пласман и повратак  у Суперлигу.

Супер Б лига ће ове сезоне бити изузетно јака?

Чини ми се да ће ове сезоне много јача лига бити Исток/Запад, јер је током лета дошао велики број сјајних играча у многе клубове. Гоч је довео сјајног тренера и неколико одличних играча, има две добре поставе, затим ту су Шамот, Лозница, Неготин... Има једно пет, шест уједначених екипа које ће се борити за врх.

Први меч играте против Власотинца?

За нас су све то нове екипе, данашњи ривал је довео четири, пет играча, имају искусан тим и уз кадар који су имали прошле сезоне, могу да кажем да се ради о доброј екипи. Састајемо се први пут са њима, увек је прво коло најтеже, али надам се позитивном резултату – закључио је Драган Ајдачић.

 

Преузето од Спортског журнала