Вести

Милан Анђелковић: Романтика је увек у моди

Један од најстаријих београдских клубова, тима са једном од најбогатијих историја у овом спорту, ОРК Београд, бије битке у Супер Б лиги.

Популарне Романтичарке већ дуго нису на рукометној мапи, нису ни у елити, али се грчевито боре у ономе што најбоље знају – стварању младих играчица.

Тим са Карабурме тренутно заузима девето место на табели и ове сезоне ће се борити за опстанак у Супер Б лигашком друштву, а тренер Милан Анђелковић каже:

-Наш план је увек везан за развој младих играчица. Имамо велики број кадетских репрезентативки и најмлађа смо екипа у овом рангу такмичења са просеком од свега шеснаест и по година – рекао је Анђелковић.

Да ли сте задовољни учињеним до сад?

-Могли смо боље, иако је првобитни план био опстанак. Међутим, имали смо пех, велики број повреда, онај инцидент против Радничког и казне након тога. Такође смо изгубили и битне бодове, па нас је све то прилично спутало у неким стварима.

Други део је дао нешто боље резултате?

-Играмо добро, ништа није готово, за сада идемо по неком плану, али као што сам рекао, нама је акценат на развоју играчица. Могу да будем задовољан, деца дају заиста све од себе, лига је прилично јака, има велики број искуснијих играчица, тако да се боримо до краја.

ОРК Београд је увек важио за расадник младих играчица?

-Радим овај посао 25 година и једино што ме занима јесте оспособљавање младих играчица, рад са њима и стварање неких нових репрезентативки. Увек смо били добри у томе, а традицију настављамо и у будућности ћемо. Наше кадеткиње су вицешампионке Србије, а ми желимо још боље резултате.

Данас је на програму меч са Темерином­?

-Бићемо ослабљени на овој утакмици, али мораћемо да се боримо. У сваки меч улазимо са циљем да победимо, без обзира ко је противник. Екипа смо која се никада не предаје и тако ће бити данас, иако је противник фаворит у овом судару. Нама би данашњи бодови значили доста у борби за опстанак, а до краја имамо још шест кола, па се надам бољем пласману – рекао је на крају Милан Анђелковић.

 

Преузето од Спортског журнала