Вести

Одржана Изборна седница Скупштине ЗК СБРЛ

У Београду је 14.08.2023. године  одржана друга редовна изборна Скупштина Заједнице клубова Супер Б рукометне лиге. Седници Скупштине је присуствовао 31 делегат, од укупно 36 делегата – представника клубова колико и броји сама Скупштина, чиме је још једном показано јединство, заједништво, подршка и разумевање и међусобно уважавање како у Заједници, а тако и ка осталим органима у рукометном спорту.

За председника Скупштине изабран је Милан Недељковић из Лознице, док су за потпредседнике именовани Драган Крстић ( Срем ) и Катарина Ђурић ( Металац 2015 ).

За председника Управног одбора поново је изабрана Ана Живановић (Колубара), а за потпредседнике Светлана Ничевски ( Панчево ) и Иван Ускоковић ( Врбас Петрол ). Чланови УО у овом сазиву ће бити: Кристина Јоксимовић (Прибој), Душан Радовић (Гоч Меркур), Александар Кабић (Морава), Александар Бојичић (Лавови), Срђан Илић (Београд) и Владимир Јанковић (ЖРК Топличанин).

Надзорни одбор чине Бранислав Тасић, Слободан Милошевић и Лазар Мишков.

На Скупштини је изгласан нови Статут Заједнице усаглашен са Статутом РСС и Законом о спорту. Скупу су поред представника клубова присуствовали и Иван Мандић, председник Надзорног одбора РССИвана Јовановић, председница Такмичарске комисије РССЗоран Микић, генерални секретар РСБ, Владимир Николић, председник Стручне комисије РСС.

На Скупштини је био и генерални секретар РСС, Светозар Станковић, који се овом приликом обратио присутнима, изнео низ хвалоспева на рад и функционисање Заједнице Супер Б лиге, али је и најавио максималну подршку РСС-а свим клубовима. Такође је истакао да Супер Б лига има огромне заслуге за успехе млађих селекција, и да ће он бити на услузи у решавању било каквих проблема.

Директор Супер Б лиге Иван Миливојевић се најпре захвалио свима, пожелео им успешне сезоне и изразио задовољство после речи које је Светозар Станковић упутио, као и помоћ РСС која би добро дошла клубовима у предстојећој сезони.