Вести

IN MEMORIAM - АЛЕКСАНДАР ЈЕРКАН (1965 - 2023 )

У Крушевцу је после краће болести у среду 22. марта 2023. преминуо Александар Јеркан, рукометаш, оперативни тренер, спортски радник  и председник Општинске организације резервних војних официра из Неготина.

Александар Јеркан оставио је неизбрисив траг у неготинском и српском рукомету, у којем је каријеру почео као дечак 1976. године играјући позицију средњег бека по којој се и прославио-

У првом тиму Мушког рукометног клуба“Хајдук Вељко”  дебитује 1981.  године, да би потом ушао у Кадетску репрезентацију Србије и Јуниорску репрезентацију Југославије, а годину дана касније био проглашен и за најбољег спортисту општине Неготин.

Негујући динамичан и атрактиван рукомет, играчку каријеру је наставио у Зајечару, у РК „Кристал“, одакле је на позив тадашње Управе отишао у РК „Партизан“ са којом је 1991. освојио титулу првака Друге лиге и ушао у Прву лигу Југославије, а потом се обрео у Ваљеву, где је у РК „Вујић Ваљево“ и формално  завршио играчку каријеру.

По повратку у Неготин деведесетих година интензивно је почео да се бави и тренерским послом, поставши оперативни тренер у тиму у којем је поникао. Заједно са својом екипом, МРК „Хајдук Вељко“ , 2012/2013. без иједног пораза освојио је Другу лигу Србије и ушао у Прву у којој се „Хајдук Вељко“ такмичио све до 2017. када је ушао у Супер рукометну лигу Србије.

Александар Јеркан биће сахрањен на градском гробљу у Неготину у петак, 24. марта у 13 часова.