Вести

Одржана редовна седница Скупштине ЗК Супер Б рукометне лиге и извлачење такмичарских бројева

У понедељак 04.07.2022. године од 18 часова у сали Хотела „Феникс“ одржана је 4. редовна седница Скупштине Заједнице клубова Супер Б рукометне лиге.

На основу извештаја верификационе комисије од 36 клубова, седници је присуствовало 25 представника клубова, те је констатовано да Скупштина има кворум за пуноправан рад и одлучивање.

Након једногласно усвојеног дневног реда, Председница УО ЗК СБРЛ Ана Живановић је поднела члановима Скупштине Извештај о раду Управног Одбора за 2021 годину, са посебним акцентом на проблеме са којима се суочавала лига у току такмичења, али да је уз може се слободно рећи мукотрпан рад, залагање и напор руководства лиге, као и уз изузетно рационално финансијско пословање и помоћ клубова лига успешно завршена, регуларно и у складу са Пропозицијама такмичења.

Након тога, присутнима се обратио и директор Иван Миливојевић, који је такође у кратким цртама поднео Извештај из свог делокруга рада у оквиру заједнице, а који је клубовима пре 10-ак дана достављен и путем електронске поште. Он се кроз неколико тачака у свом извештају осврнуо на све битне чињенице и проблеме које су пратиле само такмичење од достављања документације за почетак такмичења до самог завршетка лиге, и да се нада да ћемо у нову сезону ући спремнији, ажурнији и одговорнији према обавезама које нас очекују. Чланови Скупштине су једногласно усвојили оба извештаја.

Директор Миливојевић је такође истакао да се ЖРК „Срем“ из Сремске Митровице, који овом приликом није присуствовао Скупштини у писаној форми обратио и изразио незадовољство на рад Ивана Миливојевића као директора лиге, уз неосноване аргументе који су наведени у самом допису.

Следећа тачка дневног реда била је избор нових чланова Управног Одбора лиге. Обзиром да су неки клубови чији су представници били чланови отишли у виши ранг, а неки су и испали у нижи ранг, било је неопходно изабрати нове чланове. На предлог председнице УО ЗК Ане Живановић, за нове чланове именовани су Александар Бојичић из СУ „Лавови“ ( Београд ), као и Душан Радовић из РК „Нови Пазар“. Преостала два члана УО биће именована на наредној Скупштини која је планирана за крај августа или почетак септембра.

Такође је именован и Надзорни одбор у новом сазиву.

По завршетку изборних активности, одржано је извлачење такмичарских бројева за све три лиге.

Задовољство је рећи да смо помоћ приликом извлачења такмичарских бројева имали од наше мале сараднице Ђурђе.

Извучени су следећи такмичарски бројеви:

Жене1. Срем;  2. Петроварадин;  3. Халас Јожеф;  4. Студентски Град;  5. Црвена Звезда;  6. Слога;  7. Напредак 12;  8. Београд;  9. Раднички;  10. Темерин;  11. Топличанин;  12. Млади Радник;

Север – Центар: 1. Спартак;  2. Синђелић;  3. Уб;  4. Апатин;  5. Инђија;  6. Смедерево;  7. Лавови;  8. Црвенка;  9. Херцеговац;  10. Колубара;  11. Сивац 69;  12. Врбас Петрол;

Исток – Запад: 1. Металац;  2. Мокра Гора;  3. Лозница;  4. Железничар 1949;  5. Врање 1957;  6. Хајдук Вељко;  7. Куршумлија;  8.  Млади Радник;  9. Власотинце;  10. Нови Пазар;  11. Бела Паланка;  12. Прибој;

Закључак са ове седнице свих представника клубова је да се упути допис ка Такмичарској комисији РСС и Управном Одбору РСС за разматрање Пропозиција такмичења, нарочито у делу који се односи на број клубова у Супер Б рукометној лиги у наредној такмичарској сезони 2023/24. Тренутним пропозицијама је предвиђено да од сезоне 2023/24 буде јединствена лига са 18 клубова, што је по мишљењу већине клубова неиздрживо и финансијски, а и играчки, обзиром да би то подразумевало 34. кола, па је мишљење да се лиге требају задржати у овом формату, тј 2 лиге у конкуренцији мушкараца са по 12 клубова.