Вести

Рукометашице Србије избориле пласман у наредну фазу такмичења на СП

Рукометашице Србије су оствариле још једну победу на Светском првенству и у утакмици 2. кола Б групе биле убедљиве против Камеруна - 43:18 (19:9). На тај нaчин су изабранице Уроша Брегара обезбедиле пласман у наредну фазу такмичења.

Следећи ривал Србије је репрезентација Русије, финалиста Олимпијских игра у Токију, са којом ће се Србија борити за прво место у групи Б, с обзиром на то да су две селекције биле боље и од Камеруна и од Пољске у досадашњем току такмичења.

Србија ће преосталу утакмицу у оквиру групе Б играти у уторак, 7. децембра од 20:30 часова против селекције Русије, која као и Србија у досадашњем току такмичења на Светском првенству има две победе.

Подсећамо, након прве фазе такмичења по групама, три најбоље пласиране екипе из сваке групе ће оформити нове четири групе од по шест репрезентација. Група Б се укршта са групом А у којој се налазе  олимпијски шампион Француска, Црна Гора, Ангола и Словенија. Репрезентације из групе Б следећу фазу такмичења настављају у Гранољерсу, где селекције из А групе већ играју своје мечеве.