Вести

Одржана седница Скупштине ЗК Супер Б рукометне лиге

Данас је у просторијама Шумадијског сајма у Крагујевцу одржана седница Скупштине Заједнице клубова Супер Б рукометне лиге. Седници Скупштине је присуствовало 28 делегата од 36, те је Скупштина имала кворум за рад и одлучивање. 

Уместо досадашњег председника Скупштине ЗК СБРЛ Г-дина Душана Мирковића из рукометног клуба "Југовић" из Каћа, који је од ове сезоне члан Аркус лиге, једногласно је изабрана Г-ђа Дијана Константиновић из рукометног клуба "Петроварадин". Она се овом приликом захвалила свим присутнима на именовању и указаном поверењу, и наставила је да председава седницом.

Једна од тачака дневног реда била је Измена и допуна појединих чланова Статута Заједнице клубова, а све у циљу усаглашавања са Статутом Рукометног савеза Србије.

Председница Управног одбора ЗК СБРЛ Ана Живановић је поднела Извештај о раду за 2020. годину, као и Извештај о финансијском пословању у протеклој години. Оба извештаја су једногласно усвојена.

Директор ЗК СБРЛ Иван Миливојевић се такође обратио присутнима и захвалио што су се одазвали у оволиком броју. Он је овом приликом истакао да је иза нас једна веома тешка сезона, коју је пратио низ непредвиђених околности са којима смо се сусретали, а које је требало "у ходу" решавати, како не би смо нарушили регуларност такмичења и радује чињеница да смо у томе успели. Како је ове сезоне доста нових клубова у такмичењу, најавио је да ће обићи све те клубове и разговарати са њима, и упознати их са начином функционисања лиге, као и да се нада да ће се наставити тренд узајамне и коректне комуникације и сарадње на свим нивоима.

Чланови Скупштине су такође усвојили и Извештај о раду Надзорног одбора за 2020. годину.

По завршетку Скупштине одржано је жребање такмичарских бројева за клубове како у мушкој, тако и женској конкуренцији.