Вести

Најава дербија 17.кола СБРЛ Север - Центар - СМЕДЕРЕВО - КОЛУБАРА

Утакмица између РК Смедерево и РК Колубара има подједнаки значај за обе екипе. Сасвим оправдано носи епитет дербија и може одлучити ко ће остати у борби за прво место и пласман у виши ранг. Овде свакако морамо поменути и екипу РК Југовић која је такође претендент за прво место. Има још доста до краја првенства и изненађења су могућа, али ова утакмица може много тога одлучити за неку од ове три екипе.

Шта о утакмици у Смедереву мисле тренери и капитени екипа, преносимо вам у целости:

Ненад Мартић - тренер РК Смедерево

Утакмица од велике важности за обе екипе, дефинитивно. Колубара је квалитетна екипа, па из тог разлога и приступамо овој утакмици прилично озбиљно и темељно. Поштујемо ривала, али сматрамо да можемо квалитетно да одиграмо и забележимо победу. Јасно је да победа у овој утакмици јасно трасира пут ка елитном друштву српског рукомета. Даћемо све од себе да се ми нађемо на том путу. Свакако нека победи рукомет и фер плеј.

Немања Марјановић - капитен

Предстојећи дерби је изузетно важна утакмица за обе екипе. Исти циљ и исти мотиви, по мени и подједнак квалитет обе екипе. Улог је велики. Мислим да ће одлучити, пре свега сталоженост и рационалност играча. Сигуран сам да ћемо моји саиграчи и ја дати све од себе , да ћемо искористити предност домаћег терена и добити овај меч. Био би то велики корак у остварењу нашег главног  овосезонског циља - пласман у елитни ранг нашег рукомета.

Владимир Драгићевић - тренер РК Колубара

Екипа Смедрева је скуп изузетно искусних и квалитетних играча. Краси их одлична игра у одбрани и брза транзиција у напад. Индивидуалан квалитет Марјановића, Јокића, Јевђеновића долази до изражаја у преломним моментима утакмице. Од мојих играча очекујем велико залагање и борбу за сваку лопту. Очекујем велику борбу у неизвесној утакмици.