Вести

РК Мокра Гора од наредне сезоне у Аркус лиги

Рукометни клуб Мокра Гора шампион је Супер Б рукометне лиге Исток -Запад, и од наредне сезоне имаће прилику да се такмичи у Аркус лиги, где ће снаге одмеравати са екипама које су годинама уназад у врху српског рукомета попут Војводине, Металопластике, Партизана, Железничара 1949, Динама и многих других.

Екипа из Зубиног Потока није нимало лако дошла до остварења свог циља, јер су јој конкуренти за пласман у виши ранг биле увек добре и неугодне екипе Хајдук Вељка и Куршумлије. Мокра Гора је у јесењем делу првенства успела да на гостовању у Неготину освоји бод одигравши нерешено, и од тада су све подредили утакмици са Хајдук Вељком на свом терену, у пролећном делу такмичења. 

Било је доста неизвесности око тога где ће бити одиграна та утакмица због тренутне ситуације, но ипак су створени услови да се утакмица ипак одигра у Зубином Потоку. Мокра Гора је у ову утакмицу ушла изузетно спремно, концентрисано, мотивисано, где је и више него очекивано победила резултатом 23:15, и од тада је била на корак ближа циљу, али ипак није смело доћи до опуштања, јер је до краја било још неколико утакмица са врло неугодним противницима. 

У овој сезони су добру игру приказале и екипе Куршумлије, Металца, Златара, Топличанина, Јастребца, Врања 1957 . 

Утакмица претпоследњег кола између екипа Куршумлије и Хајдук Вељка која је завршена нерешеним резултатом, отклонила је све недоумице ко ће освојити прво место и пласирати се у виши ранг.

Након одиравања утакмице у Белој Паланци, екипи РК Мокра Гора уручене су медаље и пехар намењен шампиону. Пехар им је овом приликом уручио директор Супер  Б рукометне лиге Иван Миливојевић, и пожелео им је пуно среће и добрих резултата у наредној  сезони.