Вести

Најава 14.кола СБРЛ Север - Центар - Бранко Жежељ - тренер РК "Сивац 69"

Иза нас је 13 одиграних кола, и ситуација на табели јасно указује на чињеницу да ће се за пласман у елитни степен такмичења водити борба у троје, између екипа Колубаре, Смедерева и Југовића. Ко је најближи циљу, рано је и незахвално прогнозирати, тим пре што је остало још много утакмица да се одигра до краја првенства. Иза њих у некој зони комфора су: моја екипа, екипа Вождовца и екипа Инђије. Преосталих шест клубова нису сигурни у борби за опстанак, мада нешто мање бојазни, претпостављам, има екипа из Уба. Што се тиче парова 14.кола:

Уб-Мачва

Обе екипе су измениле састав у односу на први део првенства. Уб је сигурно јачи него што је био јесенас; и у Сивцу се представио као врло озбиљна екипа. Мачва је са друге стране „драматично“ изменила састав и полако из једне комотне ситуације клизи ка доњем делу табеле. Прогнозирам победу домаће екипе.

Сивац 69 - Вождовац 2012

Као што сам у најави напоменуо, судар екипа из зоне комфора. Поштовање за врло незгодну екипу Вождовца. Екипа која је показала да никада не одустаје, изузетна тркачка екипа предвођена одличним Зечевићем. Ипак ценим да бодови неће даље од Сивца.

Лавови БП - Смедерево

Обе екипе улазе у дуел под притиском; Лавови у борби за лигашки статус, Смедерво у лову на елиту. Никоме није лако да игра у Паланци, али све осим победе Смедерева би било изненађење.

Инђија-Морава

Кладионичарским жаргоном у овом мечу игра трознак. Инђија игра доста промењиво у наставку такмичења, што и не чуди јер су и они доживели знатне кадровске измене. Екипу Мораве изузетно ценим, и мислим да су у нескладу квалитет екипе и положај на табели.

Југовић-Врбас Петрол

Југовић до краја игра под морањем, ипак мислим да два бода из овог сусрета нису упитна. Врбас је прекинуо серију пораза и везао две важне победе. Мислим да ће шансу тражити у наредним утакмицама.

Јединство-Колубара

Мислим да екипа Јединства заслужује више бодова од ова два колико имају на свом конту, али је лош старт скупо коштао екипу из Новог Бечеја. Колубара по мом мишљењу игра најконстантније ове године, и сигурно да није случајно што још нису окусили горчину пораза. Прогнозирам победу гостујуће екипе.