Вести

Најава 7.кола СБРЛ за жене - Ирена Анђушић - тренер ЖРК Петроварадин " Нијансе ће одлучивати, пресудиће "хладне" главе и сигурне руке"

ЖРК Петроварадин, иако је од ове сезоне новајлија у лиги, из кола у коло бележи добру игру и запажене резултате, пријатно је изненађење и право освежење у лиги. Апсолутно за сада оправдавају и својом борбеношћу и залагањем доказују да овде нису случајно, већ сасвим заслужено. Из тог разлога одлучили смо да ове недеље разговарамо са тренером екипе - Иреном Анђушић, да чујемо какво је њено виђење ове сезоне и како она види утакмице које су на програму предстојећег викенда: 

"Ова сезона обилује са неизвесношћу резултата, а лига је прилично уједначена. Ово је коло у којем ни једна утакмица не може да се издвоји као дерби кола, јер је свака утакмица дерби за себе и без изразитих фаворита. У овом колу победници ће бити екипе које у кључним минутима буду имале хладне главе и сигурне руке. "

 
КУЧЕВО - СЛОГА
 
Кучево је екипа која у сасвим новом саставу од почетка приређује изненађења свим противницима. Играју сасвим растерећено што им олакшава освајање бодова. Екипа Слоге предвођена Вањом Ђорђевић сигурно неће лако одустати од намере да надокнади изгубљене бодове из претходних кола. 
 
КИКИНДА - БЕОГРАД
 
Банаћанке су лоше стартовале, али не одустају из утакмице у утакмицу, што показује и њихова игра из кола у коло. Одиграли су добру утакмицу против Црвене Звезде, и показале да ће бити озбиљан противник свима. Екипа Београда је састављена од лепо уиграних репрезентативки млађих категорија која се истиче по дисциплини у игри. У овој утакмици одлучиваће ниво физичке припреме јер обе екипе играју брзо и могу да трче. 
 
ПЕТРОВАРАДИН - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 
 
Екипе које су спој искусних суперлигашких и младих играчица које чине једну одличну целину на терену. Весна и ја имамо сличне погледе на терен, правиле смо екипе које ће играти бараж утакмице али смо размишљале и о оном што следи након баража. Биће ово једна лепа рукометна представа која ће заокупирати пажњу љубитеља рукомета, али и рукомета на песку с обзиром да се ово може окарактерисати и као дуел пескашица новосадског Туарега и београдске Пречке. Познајемо се са песка па ће на овој утакмици нијансе одлучивати, али притисак је ипак на гостујућим играчицама које сигурно неће доћи подигнутих руку. Звезда има одличне бекове шутере и искусног пивота, али наша предност је ипак дужа клупа и брза крила. У сваком случају биће ово фер плеј утакмица и са доста атрактивних потеза у којој ће сви учесници уживати. 
 
ТОПЛИЧАНИН - ПАНЧЕВО
 
Топличанин је због повреда стандардних играчица пропустио шансу на почетку првенства да узме бодове. Екипа која у свом саставу има добре бекове предвођене Ољом Николић неће одустати од намере да надокнаде пропуштено. Сигурна сам да ће имати довољно мотива против првопласиране екипе Панчева, која предвођена тандемом са клупе Начевски - Крстић мора и додатно да се избори са притиском фаворита, али и да задржи статус непоражене екипе у досадашњем делу. 
 
СРЕМ - ОРК БЕОГРАД
 
Сремице ће сигурно бити чврст бедем за београђанке. Против нас је ОРК Београд приказао добру игру, где се истакла Јелисавета Марковић која ће са својим саиграчицама ићи на 2 бода. Обе екипе играју прилично офанзивно па ће ово вероватно бити утакмица са пуно голова где ће победити екипа која буде правила мање техничких грешака. 
 
ЖИТОРАЂА - ЈУНИОР
 
Дерби зачеља у којем ће обе екипе ићи на победу. Сигурно је да Житорађа не би била у Супер Б лиги да немају квалитет и мишљења сам само да се нису добро снашле на почетку, што ће покушати да докажу на овој утакмиици. Јуниор је дугогодишњи суперлигаш са младом екипом која ће приредити изненађење када се то најмање буде очекивало. Свакако да им желимо брз повратак на терен и успешан наставак такмичења. 
 
На крају свима желим здравље и успешну борбу за што боље позиције на табели.