Вести

Дерби кола СБРЛЖ - ОРК БЕОГРАД - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Викенд пред нама нам доноси плејаду занимљивих утакмица како у мушкој, тако и у женској конкуренцији. Свакако утакмица која ће привући велику пажњу у овом колу је утакмица између две београдске екипе, градских ривала, који се итекако добро познају и који имају много одиграних међусобних сусрета, али сада ће имати прилике да се сусретну и одмере снаге и у Супер Б рукометној лиги. Ево шта су нам рекли тренери екипа, као и капитен гостујуће екипе, каква су њихова очекивања од овог сусрета:

Милан Анђелковић - тренер ОРК Београд

црвеној Звезди препуштам улогу фаворита у овом мечу, доста су старија и искуснија екипа од нас. Своје искуство доказали су кроз бараж утакмице за улазак у Супер Б лигу, где су без потешкоћа изборили пласман. Ми улазимо у меч пољуљани, после тешког пораза у Панчеву, а они на крилима победе после Топличанина. Сигурно је да верујем у моје девојке, знам да су спремне да свима покажу зубе, и да за њих предаје никад нема.

Ивана Крћа - капитен

Мислим да ће бити веома неизвесна и квалитетна утакмица, Црвена Звезда је ове сезоне појачана са доста искусних играчица. Све се ми јако добро познајем и због тога и очекујем надметање играчица са обе стране. Али у сваком случају верујем у борбеност, младост и квалитет свог тима, и надам се да ће резултат на крају бити у нашу корист.

Весна Бојковић - тренер ЖРК Црвена Звезда

Сви жељни рукометних утакмица после дуге паузе, а играчице поготово желе да на терену прикажу оно најбоље што знају, па стога очекујем добру и квалитетну утакмицу јер једни друге добро познајемо. победника ће одлучити ситни детаљи. Ми ћемо се трудити да својим радом и залагањем напредујемо све више и више и да остваримо зацртане циљеве.

Јована Ристић - капитен 

Очекује нас градски дерби, у коме су обе екипе практично домаћини. Очекујем да ће утакмица у потпуности оправдати епитет "дербија". Верујем у свој тим и максимално озбиљан приступ, баш онакав какав ова утакмица и заслужује.