Вести

Интервју - АНА ЖИВАНОВИЋ, ПРВА ДАМА ЗАЈЕДНИЦЕ КЛУБОВА СУПЕР Б ЛИГЕ, ОТВОРЕНО О СВЕМУ ШТО ЈЕ УРАЂЕНО ЗА ГОДИНУ ДАНА

АНА ЖИВАНОВИЋ - ПРВА ДАМА ЗАЈЕДНИЦЕ КЛУБОВА СУПЕР Б ЛИГЕ, ОТВОРЕНО О СВЕМУ ШТО ЈЕ УРАЂЕНО ЗА ГОДИНУ ДАНА

Moжемо да будемо поносни.

Трудили смо се да максимално добро обављамо свој посаo,  направили смо сјајну сарадњу са свим клубовима, успоставили добар однос пун поверења, и мислим да сви могу да буду задовољни – истиче руководство Заједнице клубова Супер Б рукометне лиге.

Иако је прошло тек годину дана од оснивања и покретања Заједнице клубова Супер Б лиге, ово тело има много разлога да буде задовољно због свега што је урађено у протеклих 12 месеци.

Председница Управног одбора и једна од најзаслужнијих за сјајно деловање Заједнице клубова Супер Б лиге је и Ана Живановић, девојка која је све довела у ред и успела да постави на здраве ноге.

-Требало је 21. јула да прославимо годину дана успешног рада. Планирали смо да окупимо све клубове, да се сретнемо, попричамо и уручимо им пригодне поклоне. Међутим, за тако нешто ћемо морати да сачекамо нека боља времена.

Ни један клуб није имао замерку на рачун заједнице претходне године?

-Трудили смо се да максимално добро обављамо свој посао. Направили смо сјајну сарадњу са свим клубовима, успоставили смо добар однос пун поверења и мислим да сви могу да буду задовољни. Водили смо рачуна о свима подједнако, и нисмо ни једног тренутка дозволили било какве трзавице. Мислим да сви клубови могу да буду задовољни сарадњом, јер смо излазили свима у сусрет, решавали проблеме и имали увек разумевања. То мора да се препозна и буде довољно за несметано функционисање.

На шта сте посебно поносни?

- На чињеницу да смо читаве године радили и нисмо имали ни један проблем. Невероватно је како смо лако и брзо долазили до решења. Консултације су постојале за сваки проблем, а он се потом решавао са великом лакоћом. Надам се да ћемо и ове сезоне ићи у истом правцу.

Живановићева је додала:

-Мислим да је сјајна ствар што је АРКУС лига проширена на 16 клубова, јер те екипе морају да буду некако награђене за све што су урадиле претходне сезоне. Била би штета да је сав њихов труд пропао. Чекамо и бараж за попуну осталих лига, па да почнемо са припремама.

Ово је изборна година у РС Србије, два Статута су у оптицају, који Вам је бољи?

-Не знам шта се налази у њима, јер нас нико није ништа ни питао . Мислим да је најбоље у овом тренутку да се седне за сто и нађе најбоље решење, да се евентуално посвађане стране помире и да крене да се ради у интересу рукомета. Морају да престану и поделе на Београд, Војводину, Централну Србију, Косово... Докле год ми о томе бринемо неће бити среће за рукомет. Морамо да кренемо сви да радимо само у корист овог спорта – закључила је Ана Живановић.

 

576 гарнитура дресова ће поделити клубовима ЗК Супер Б лиге.