Вести

Напредак-12 успешнији од Руме у првој утакмици баража - са +2 пред реванш у Крушевцу

У Руми је вечерас одиграна прва утакмица баража у којој су се састале трећепласирана екипа из СБРЛ у овом случају РК Рума и осмопласирана екипа на крају регуларног дела у Супер рукометној лиги.

Играчице Руме су целим током утакмице биле готово равноправан противник, и још једном доказале да се и у Супер Б лиги игра озбиљан рукомет. Гостујуће играчице ни једног тренутка нису успеле да створе осетнију предност, и да већ у раној фази меча реше питање победника. Прво полувреме је завршено резултатом 13:14 у корист гошћи.

Упорне Румљанке и у другом полувремену настављају у истом ритму и у стопу резлтатски прате још увек актуелног суперлигаша. Играло се гол за гол све до 52-ог минута када Крушевљанке стичу предност од 3 гола 23:26, међутим Вукмирић а потом и Игњатовић постижу голове и враћају своју екипу у меч и на само гол заостатка 25:26.

У 58-ом минуту утакмице Момчиловић Јана постиже свој трећи погодак што се и испоставило као последњи гол на овој утакмици. Крајњи резултат је 25:27 у корист Крушевљанки.

Реванш меч заказан је за петак 17.05. од 20 часова у Крушевцу, а након тог сусрета биће познато ко ће од наредне сезоне играти супер лигу, да ли досадашњи учесник Напредак-12, или ће то бити још један новајлија у лиги поред екипе Бор Zijin Copper и екипе Београда које су већ осигурале свој суперлигашки статус.