Вести

Најава дербија 19.кола СБРЛ жене - БЕОГРАД - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Свакако утакмица која ће обележити ово коло, а можда и целу сезону, и која ће можда наговестити и првака лиге за ову сезону је утакмица у којој се састају две првопласиране екипе, које се итекако добро познају и које имају много одиграних међусобних сусрета. Ево шта о предстојећој утакмици између РК БЕОГРАД - ЖРК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА кажу тренери екипа, као и њихови капитени.

Ђурица Нађ - тренер РК Београд

Очекује нас прави дерби у Шумицама. Дуел две екипе које су у досадашњем делу такмичења највише показале. Дуел младости и искуства. Једини жал је што неће бити публике. Нама је ово пета тешка утакмица у низу, тако да смо већ адаптирани на дербије. Надам се да ће моје играчице пружити игру као и у претходном колу, и да ће то бити довољно за два бода и мирнији наставак сезоне.

Милица Пап - капитен

Нећемо се опуштати након прошлонедељне победе над Кикиндом, спремне смо, верујем у своју екипу и знам да ћемо дати све од себе да победимо. Пуно пута смо играле са Црвеном Звездом и одлично се знамо међусобно, тако да сигурно неће бити лако, али ће то бити једна јако занимљива и напета утакмица, обе екипе ће се брити од почетка до краја, али очекујем да ће моја екипа изаћи из овог сусрета као победник.

Весна Бојковић - тренер ЖРК Црвена Звезда

Очекује нас највећи изазов у сезони. Екипа Београда је домаћин и лидер на табели, па самим тим и фаворит у овом мечу. Победа је за њих императив и представљала би велики корак ка пласману у Супер А лигу. Упркос томе, на нама је да са што више фокуса уђемо у меч, покажемо квалитет и карактер који поседујемо, како би смо у доброј форми ушли у завршницу првенства и остварили наше циљеве.

Јована Ристић - капитен

После пар захтевних утакмица, у недељу нам предстоји дуго очекивана утакмица против РК Београда. Мислим да ће то бити један од најквалитетнијих мечева у лиги. Екипа је спремна и жељна оваквих утакмица. Очекујем велику борбеност са обе стране. Жао ми је што ће изостати присуство  публике, јер ће бити пуно лепих потеза, лепог рукомета, и наравно да би нам подршка публике много значила.