Вести

Најава 7.кола СБРЛ Исток - Запад - Дарко Станојковић - тренер РК "Врање 1957"

Упоредо са клубовима Супер Б лиге Север - Центар, велике борбе на терену воде и екипе из групе Исток - Запад, у циљу остварења што бољег пласмана на табели. Иако се као претенденти на највиши пласман до сада истичу Мокра Гора, Куршумлија и Хајдук Вељко, и осталих 9 екипа су у досадашњем току такмичења показале да итекако могу бити равноправан ривал. Један од доказа за то је и синоћна утакмица у Блацу између екипа Јастребац и Хајдук Вељко, где се борба за бодове водила до самог краја. Неискоришћен седмерац домаћина на самом крају утакмице је омогућио екипи Хајдук Вељка да пут Неготина понесе оба бода. Ово је само једна у низу неизвесних утакмица које нас очекују, можда већ и у наредном 7.колу.

Како из своје перспективе парове овог кола види тренер РК Врање 1957 - Дарко Станојковић преносимо вам у целости:

ЈАГОДИНА - ТОПЛИЧАНИН

Један од дербија кола, где обе екипе траже своју шансу за стабилнији наставак првенства. Обе екипе имају пораз из претходног кола. Сигурно ће бити неизвесна утакмица, победник ће се тражити до самог краја утакмице.

ЖИТОРАЂА - БЕЛА ПАЛАНКА

Млада и полетна екипа Житорађе, а са друге стране искусна екипа Беле Паланке. Свакако је у овој утакмици предност на страни гостујуће екипе.

ПРИБОЈ - ЗЛАТАР

По територији на којој се екипе налазе, још један од дербија.  С обзиром на тренутну ситуацију на табели и по приказаној игри у досадашњем току првенства, блага предност екипи Златара.

ВРАЊЕ 1957 - МОКРА ГОРА

Фаворит у овој утакмици је свакако екипа Мокре Горе. Као бивши Супер А лигаш, екипа у којој играчи играју дуго заједно, играју константно и бележе добре резултате. Све су ово предности које су на страни госта, али и Врање ће тражити своју шансу да изненади противника.

КУРШУМЛИЈА - ЈАСТРЕБАЦ

Јастребац је нови супер Б лигаш, али у својим редовима има доста искусних играча. Екипа Куршумлије је такође доста искусна и дуго је на окупу. Имају и предност домаћег терена. Појачали су добро за ову сезону, тако да предност у овом сусрету дајем Куршумлији.

ХАЈДУК ВЕЉКО - МЕТАЛАЦ

Екипа Хајдук Вељка се већ пар сезона за редом налази у самом врху Супер Б лиге. Имају пуно квалитетних и искусних играча. Металац се неће лако предати и биће тврд орах, тражиће своју шансу за позитиван резултат. Предност ипак домаћину.

И оно што бих истакао на самом крају је то да ће резултати у великој мери зависити од здравственог стања екипа, тј заражености вирусом Ковид-19.