Вести

Обавештење о припремним радњама неопходним за почетак пролећног дела првенства

Поштовани,

Како би се благовремено и успешно припремили за наставак такмичења у Супер Б рукометној лиги, желим да вас подсетим на све неопходне радње и обавезе које требате предузети за тренутно лиценциране играче, тренере, рукометне и медицинске раднике, а везане су за оверу годишње чланарине (пререгистрацију клуба) за 2020. годину, као и обавезу продужетка важења лекарских прегледа.

Оверу годишње чланарине за 2020. годину за све играче, рукометне и медицинске раднике врше овлашћена лица надлежних регистрационих центара.

Оверу годишње чланарине за 2020. годину за тренере, врши надлежни орган Заједница тренера РСС, у складу са важећим прописима. Потребно је да за своје тренере извршите уплату годишње чланарине у износу од 4.000,00 динара. Уплата се врши на текући рачун Заједнице тренера РСС бр. 160-480967-50 Банка Интеса. У сврхи уплате наведите за ког тренера вршите уплату, а у позиву на број препорука је написати шифру члана тренера у бази РСС, ради лакшег евидентирања. Доказ о уплати доставите на маил treneri@treneri-rss.rs

Појединим лиценцираним тренерима током пролећног дела сезоне истиче Дозвола за рад, те Вас молим да посебно обратите пажњу на то, и да тим тренерима на време уплатите чланарину за продужење дозволе. Самим истеком дозволе за рад, тренеру се аутоматски губи лиценца са сајта, па да не би смо дошли у ситуацију да лиценце екипа „нестану“ на дан утакмице, потребно је ово предупредити. Упутство, као и процедуру за обнову дозволе за рад можете наћи на сајту ЗТ РСС. Тренери којима истиче Дозвола за рад током пролећног дела сезоне су:

  1. Владимир Ђенић – РК Златар 02.2020.године
  2. Игор Матић – РК Хајдук Вељко 17.03.2020.године
  3. Дарко Којић – РК Смедерево 26.04.2020.године
  4. Ненад Урошевић- РК Смедерево18.02.2020. године
  5. Михајло Петковић- РК Јединство 20.02.2020. године

Лекарски прегледи за играче и тренере имају важност 6 (шест) месеци. Како су исти обављени јесенас, њихова важност је или истекла, или ће истећи током пролећног дела првенства, па је моја препорука да се лекарски прегледи за све лиценциране играче и тренере обаве пре почетка пролећног дела такмичења. Лекарски прегледи морају бити обављени од стране лекара специјалисте спортске медицине, а ако га здравствена установа нема, онда специјалисте интерне медицине, педијатрије, медицине рада или опште медицине, који је утврдио општу здравствену способност играча старијих од 16 година, За сваког играча млађег од 16 година и за сваког тренера, доставља се оцена Опште и посебне здравствене способности   (Образац 14 ).

Ради контроле спровођења прописане процедуре налаже се свим женским и мушким екипама Заједнице клубова Супер „Б“ рукометне лиге , да доставе нови Захтев за одобрење наступа у пролећном делу, попуњен у целости, на следећи начин:

  • Процедура попуњавања захтева је иста као и јесенас. Водите рачуна да унесете податке по растућем броју већ издате лиценце из јесењег дела.
  • У случају да неки појединац није више члан вашег клуба, или не желите да буде лиценциран за пролећни део, не уносите лиценцу у списак, као ни датум важења лекарског прегледа.
  • У случају да клуб има нове појединце које жели да лиценцира, ставља их на списак на крају, и они добијају први следећи број лиценце,. Нпр. ако је последња лиценца издата за неку играчицу/ча 25, следећа лиценца носи број 26 и тако редом. Након попуњавања захтева, вишак редова ( тј. празне редове ) избрисати.
  • У доњем делу обрасца, налазе се поља која својим потписима, и печатима оверавају овлашћено лице - заступник клуба и лекар специјалиста спортске медицине или здравствена установа која је извршила лекарске прегледе, тј утврдила здравствену способност свих појединаца (ова поља морају бити у целости оверена са свим предвиђеним подацима).
  • Како ће почетком пролећног дела првенства почети са радом и нови сајт Супер „Б“ рукометне лиге sbrl.rs , молим клубове да за потребе сајта доставе појединачне фотографије свих играча, тренера, рукометних и медицинских радника. Слике морају бити усправне у резолуцији 300х360 pixela. Свака фотографија мора бити у JPG формату, и са именом и презименом играча који је на слици. Назив играча мора бити написан на следећи начин:

              - Име и Презиме

              - Почетна слова имена и презимена морају бити написана великим словима

              - Између имена и презимена нема размака већ стоји средња црта

               (пример : Томислав-Петровић)

  • Рок за достављање Захтева за лиценцирање и фотографија је 24.02.2020. године.
  • Клубови су у обавези да до 04.2020. године уплате другу рату чланарине за такмичење на рачун Заједнице клубова Супер „Б“ рукометне лиге број 325-9500700045137-02 и то:

Клубови Супер „Б“ рукометне лиге мушкарци „Север-Центар“ и Супер „Б“ рукометне лиге „Исток-Запад“ износ од 300.000,00 динара.

Клубови женске Супер „Б“ рукометне лиге  за жене 275.000,00 динара.

           У позиву на број уписујете број лиценце клуба за такмичарску сезону.

  • ОБАВЕШТАВАМ ВАС ДА ЋЕ СКУПШТИНА ЗАЈЕДНИЦЕ КЛУБОВА СУПЕР „Б“ РУКОМЕТНЕ ЛИГЕ БИТИ ОДРЖАНА У БЕОГРАДУ 17.02.2020. године са почетком у 13:00 часова. Позив за Скупштину са Дневним редом и материјалом биће достављен најкасније до среде 12.02.2020. године.